Kørekort bil

Et kørekort til bil er et godt redskab at have, og med sådan et i hånden har du lov til at køre en personbil på op til 3500 kg.

For at kunne tage kørekort til bil er der en række betingelser, der skal være opfyldt:

Du skal have sædvanlig bopæl i Danmark for at tage kørekort, og du skal have en erklæring fra ​din læge, der viser, at du er i fysisk stand til at føre en bil.

​Et handicap betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan tage kørekort, men du skal have en erklæring, hvor din læge dokumenterer din tilstand.

Herudover skal du være fyldt 17 år, når du tager din køreprøve. Du skal også have gennemført ​et færdselsrelateret førstehjælpskursus.

Så tidligt kan du gå i gang med tage kørekort til bil

Mange vil gerne have deres kørekort så hurtigt som muligt, da det åbner et hav af muligheder.

Du kan tidligst begynde på din kørekortuddannelse 3 måneder før din 17 års fødselsdag, og undervisningen kan som minimum fordeles på 14 dage.

Dog kan du komme ud for ventetid på teori- og køreprøve, så hvis du gerne vil have dit kørekort ​hurtigst muligt, er det en god idé at starte undervisningen i god tid.

Sådan får du kørekort til bil

For at stå med kørekortet i hænderne, skal du gennemføre teoretisk såvel som praktisk ​undervisning i at føre bil, samt forstå vejskilte og færdselsregler.

Kravene om undervisning er lavet af Færdselsstyrelsen og du skal igennem minimum 29 ​lektioner med teori, 16 praktiske lektioner, 4 lektioner på manøvrebane og 4 lektioner på ​køreteknisk anlæg. Dette kaldes lovpakken.

Det er muligt at tilkøbe flere lektioner, hvis du har brug for mere undervisning, inden du kaster dig ud i en praktiskprøve.

Vi hjælper dig med at få dit kørekort

Når du tager kørekort hos Din Min Trafik i København, giver vi dig de optimale betingelser for at bestå den teoretiske og praktiske prøve.

Vi gennemgår teorien sammen med dig, så vi ved, at du kan bestå din teoriprøve første gang. Du bliver forberedt til den praktiske prøve ved at køre med en af vores dygtige kørelærere.

Vores mål er, at du får dit kørekort så hurtigt som muligt.

Bilens teknik (PDF)

​Hvornår kan jeg starte?

Ring og hør nærmere om næste holdstart på tlf.: +45 70 23 00 70

Din Min Trafik © | Amagerbrogade 73 | 2300 København S | CVR: 33587473 | Telefon: (+45) 70 2300 70 | E-mail:​info@dinmintrafik.dk